Ресторан у QR-коді: віртуальні кухні, ШІ та блокчейн — як пандемія змінює сферу HoReCa

Don’t touch me: сeрвіси прo тoгo oнлaйн-мeню

Чeрeз пaндeмію пo всьoму світу oднією з умoв відкриття рeстoрaнів булa відсутність трaдиційниx мeню. Дoпускaлися aбo oднoрaзoві чи eлeктрoнні вaріaнти, aбo цифрoві дисплeї. Тoму вeснoю aктивізувaлися тa з’явилися нoві сeрвіси прo ствoрeння oнлaйн-мeню. Річ у тім, щo oднoрaзoвe пoдстaвлять пoднoжку дoвкіллю, a щe нaдзвичaйнo дoрoгe зaдoвoлeння тaк чтoб нeвeликиx кaфe чи рeстoрaнів. Цифрoві дисплeї мoжуть дoзвoлити сoбі знoву-тaки вeликі мeрeжі-гігaнти. Пo-другoму xoрoший спoсіб oптимізувaти витрaти — ствoрити влaснe унікaльнe oнлaйн-oпись.

Чим корисно бізнесу: общедоступность; гнучкість і можливість за потреби сверхэффективно вносити зміни; швидка комунікація з кухнею.

Чим корисно клієнтам: безпека, швидкість опрацювання замовлень.

Як це вже реалізовано

В українському сервісі Menumenu створення список займає 5 хвилин. Клієнти ж от QR-код отримують не хрестоматийно доступ до сайту, але можливість самостійно зробити замовлення, навіть малограмотный контактуючи при цьому з офіціантом. Тобто кількість контактів зменшується щонайменше вдвічі.  

Робошефи: які процеси можна віддати машинам

Роботи бери кухні — це зовсім никакими силами образом не трансформер з руками, ногами та головою, який відповідає держи питання і ще й жартує. Сьогодні роботизація — це переложение «на аутсорс» дрібних процесів: від замішування тіста, скручування суші вплоть раньше самого нарізання салатів. Також автоматизація — це і 3D-друк страв (наприклад, піци, гамбургерів чи стейків), і доставление замовлень дронами.

Чим корисно бізнесу: вивільняє людські ресурси, прискорює процеси, зменшує кількість помилок держи виробництві.

Чим корисно клієнтам: виконання якісних замовлень; прискорення доставки й створення їжі.

 Як вже реалізовано

По київських ресторанів Philadelphia вже використовує суші-робота держи приготування ролів.

В Харкові Динара Касько из-за допомогою програми Grasshopper створює унікальні 3D-форми в (видах своєї випічки. Її мусові торти та солодощі були на сторінках популярних світових ЗМІ, получите відомих виставках та навіть у музеї Метрополітен у Нью-Йорку.

А в Одесі ще у 2017-му протестували безпілотну доставку піци дроном.

З 2014-го получи пороге 2018-го обсяги інвестицій у сферу foodtech зросли в 4 рази — від 3 млрд передо 14,3 млрд євро. Перед. Ant. после 2022 року обсяг світового ринку foodtech виросте передо $250 млрд. Пандемія суттєво прискорила процеси цифровізації. Однак, цей період варто використати з користю, аби перелаштувати бізнес, та бути готовими (годик) спустя нового посткарантинного світу. І в целях цього сьогодні є безліч можливостей.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.